برجام در بهارستان

برجام در بهارستان
درحالی کمیسیون ویژه "برجام"، جمع بندی نهایی مذاکرات ایران و 5+1 را طی دو هفته گذشته در مجلس مورد بررسی قرار می‌دهد که سایر نمایندگان هم کم و بیش نقطه نظرات خود را پیرامون موضوع مذکور اعلام می‌کنند.
در حالی که مقامات غربی به خصوص آمریکایی‌ها، بعد از توافق هسته‌ای به طرق گوناگون سعی می‌کنند تا کشورمان را به پذیرش بی چون و چرای برجام وادارند اما نمایندگان مجلس شورای اسلامی در کمیسیون ویژه بررسی برجام با جدیت تمام و دعوت از کارشناسان و مسئولان ذیربط به بررسی مفاد این توافق می‌پردازند.

تشکیل منظم جلسات هفتگی بررسی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در کمیسیون ویژه در حالی است که نمایندگان مجلس در تعطیلات تابستانی به سر می‌برند اما حفظ منافع و مصالح ملی برای اعضای کمیسیون ویژه و دیگر نمایندگان ملت ارجحیت دارد و با مطالعه و بررسی دقیق برجام به دنبال این هستند که خدشه‌ای به امنیت کشور وارد نشود.

 نمایندگان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره روند بررسی برجام در کمیسیون ویژه اظهاراتی را مطرح کردند که در این گزارش به آن می‌پردازیم.

بیاتیان: در بررسی برجام، مصالح کشور نباید فدای گرایشات جناحی شود
 

 

بیاتیان: در بررسی برجام، مصالح کشور نباید فدای گرایشات جناحی شود

"محمد بیاتیان"، عضو کمیسیون صنایع و معادن  درباره روند بررسی برجام در کمیسیون ویژه مجلس گفت: کمیسیون ویژه بررسی برجام مجلس تا به امروز اقدامات جامع و قابل توجهی را در ارزیابی توافق هسته‌ای ایران با 6 قدرت جهانی یا همان برجام انجام داده است.

وی در ادامه با تقدیر از هیئت رئیسه کمیسیون ویژه بررسی برجام برای دعوت از کارشناسان و مسئولان ذیربط جهت حضور در جلسات این کمیسیون اظهار داشت: مفاد این توافق‌نامه با حضور این مسئولان از جنبه‌های مختلف بررسی شده است که با این تفاسیر، گزارش این کمیسیون برای ارجاع به صحن مجلس قطعا گزارش جامع و کاملی‌ خواهد بود.

وی با بیان اینکه اکثر نمایندگان مجلس از روند ارزیابی مفاد برجام در کمیسیون ویژه رضایت کامل دارند، ابراز امیدواری کرد که گزارش نهایی کمیسیون بررسی برجام  مورد حمایت قاطبه جریان‌ها و گروه‌های سیاسی قرار گیرد.

کمیسیون ویژه برجام از نگاه نمایندگان ملت
بیاتیان افزود: از آنجا که برجام مسئله جناحی و یا حزبی نیست و بحث امنیت و منافع ملی مطرح است، بنابراین نباید مصالح کشور فدای امیال حزبی و جریان‌های خاصی شود.

وی با انتقاد از کسانی که به امید لغو تحریم‌های غرب علیه کشورمان خواستار پذیرش بی چون و چرای این توافقنامه هستند، اظهار داشت: متاسفانه بعضی افراد کاسب تحریم شده‌اند و با عَلم کردن این مسئله که پذیرش برجام منجر به لغو تحریم‌ها می‌شود  افکار عمومی را به این سمت‌وسو کشانده‌اند، در حالی که ما نباید به هر نحوی مفاد برجام را قبول کنیم و باید پس از بررسی جوانب مختلف این موضوع بر اساس مصلحت کلی کشورمان تصمیم‌گیری شود.
 
نماینده مردم بیجار و حسن‌ آباد در مورد تصویب و یا رد برجام در مجلس خاطرنشان کرد: در کمیسیون ویژه مجلس جز‌ء به‌ جزء مفاد برجام بررسی می‌شود و گزارش این کمیسیون برای ارزیابی و تصویب به مجلس ارائه خواهد شد ضمن اینکه شورای عالی امنیت ملی نیز نظر خود را در این زمینه ارائه خواهد داد.
 
بخشایش: نظر کلی نمایندگان مجلس درباره کلیات "برجام" مثبت است

"احمد بخشایش" در گفتگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان در ارزیابی روند بررسی برجام در کمیسیون ویژه مجلس گفت: نظر کلی نمایندگان مجلس درباره کلیات برجام مثبت است اگر چه یک سری مباحث و ضعف‌هایی در متن این توافق‌نامه وجود دارد که باید برطرف شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه تیم فعلی مذاکره‌کننده هسته‌ای تا همین حد که توانسته برجام را به نتیجه برساند نکته‌ای مثبت است، اظهار داشت: در پاسخ به مخالفان برجام باید گفت که در هر توافق و معاهده‌ای  یک سری محدودیت‌ها را ما می‌پذیریم و در مقابل محدودیت‌هایی را به طرف مقابل تحمیل می‌کنیم.
 
کمیسیون ویژه برجام از نگاه نمایندگان ملت
وی درباره نحوه ارائه نتیجه‌ بررسی متن برجام در کمیسیون ویژه به مجلس تصریح کرد: باتوجه به اینکه دولت برجام را به صورت لایحه به مجلس ارائه نمی‌کند، کمیسیون ویژه می‌تواند این متن را به صورت  " فکت شیت"  به مجلس ارائه دهد.

بخشایش در این‌ باره افزود: نقاط ضعف برجام برای بررسی بیشتر باید در صحن علنی مجلس مطرح شود تا دولت آنها را اصلاح کند.

گزارش کمیسیون ویژه برجام، الزامی برای موافقت نمایندگان ایجاد نمی‌کند

 نماینده اردستان با بیان اینکه گزارشی که کمیسیون ویژه پس از بررسی متن برجام به مجلس ارائه می‌دهد الزامی برای موافقت نمایندگان ایجاد نمی‌کند، گفت: هر نماینده‌ای نظر خود را دارد و می‌تواند با گزارش کمیسیون ویژه مخالفت کند چرا که هر مطلبی که اعضای کمیسیون در رابطه با متن برجام بگویند، پذیرفتنی نیست.

وی با تاکید بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه مجلس نباید از بررسی برجام کنار گذاشته شود، اظهار داشت: هر گاه مجلس را از تصمیم‌گیری در امور کشور کنار گذاشته‌اند، استبداد شکل گرفته است.

بخشایش خاطر نشان کرد: بررسی هر معاهده‌ای حق مسلم مجلس است چرا که 290 نماینده مجلس شورای اسلامی با در نظر گرفتن مصالح ملی در این باره تصمیم‌گیری می‌کنند.

نعمتی: همه کمیسیون‌های تخصصصی مجلس باید نظرشان را درباره برجام ارائه کنند

"بهروز نعمتی" در گفتگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان درباره روند بررسی "برجام" در کمیسیون ویژه مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اهمیت موضوع برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام باید مجموعه کمیسیون‌های تخصصی مجلس در این مسئله فعال بوده و در این جلسات حاضر می‌شدند.

کمیسیون ویژه برجام از نگاه نمایندگان ملت
نعمتی تصریح کرد: بهتر بود که با توجه به تخصص نمایندگان مجلس در کمیسیون‌ها و به فراخور موضوعاتی که در متن توافق‌نامه وجود دارد، تقسیم کار برای تحلیل و بررسی متن برجام صورت می‌گرفت.

نماینده اسدآباد خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای خبرگان تاکید فرمودند که مجلس باید در بحث برجام اظهار نظر کند، باید پیرو سخن ایشان مجلس در بررسی برجام ورود کند چرا که موضوعات و مسائل متنوعی در این توافق نامه وجود دارد که لازم است به تایید مجلس برسد.

نمایندگان فارغ از نگاه جناحی درباره برجام نظر دهند/ برجام باید در صحن مجلس تصویب شود

"علیرضا خسروی" در گفت‌و‌گو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان پیرامون بررسی برجام در  کمیسیون ویژه مجلس گفت: مباحث و مفاد این توافق‌‌ نامه در جلسات کمیسیون ویژه در حال بحث و بررسی است و باید شرایطی که ما در برجام پذیرفته‌ایم در این جلسات با دقت و ریزبینی بررسی شود.

کمیسیون ویژه برجام از نگاه نمایندگان ملت
نماینده مردم سمنان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کمیسیون برجام توجهی به نگاه‌های سیاسی و جناحی ندارد و به صورت کارشناسی شده مفاد این توافق را بررسی می‌کند، اظهار داشت: در این جلسات باید مشخص شود که چه تعهداتی را پذیرفته‌ایم و در مقابل چه امتیازاتی را به طرف مقابل واگذار کرده‌ایم.

خسروی با بیان اینکه مطابق فرمایش مقام معظم رهبری، مجلس شورای اسلامی نباید از بررسی برجام کنار گذاشته شود، خاطر نشان کرد: نمایندگان ملت باید فارغ از تعلق به جناح و گروه خاصی درباره این توافق هسته‌ای اظهار نظر کنند و همچنین برجام باید در صحن علنی مجلس رای‌گیری و تصویب شود.

آقامحمدی: گزارش کمیسیون ویژه "برجام" الزامی برای موافقت سایر نمایندگان ایجاد نمی‌کند

"ابراهیم آقامحمدی" در گفتگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان با تاکید بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم ورود مجلس به بررسی برجام گفت: بررسی همه معاهده‌‌نامه‌ها و قراردادها وظیفه قانونی مجلس است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه برخی از مسئولان با تاکید بر اینکه توافقی در برجام امضا نشده است می‌خواهند این متن را از موافقت‌نامه‌های دیگر جدا کنند، اظهار داشت: این توافق‌نامه از مقوله‌های دیگر جدا شدنی نیست.

 وی تصریح کرد: با توجه به موقعیت برجام امکان خروج این توافق‌نامه از بررسی وجود ندارد و کسی نباید از بررسی برجام در مجلس واهمه داشته باشد.

کمیسیون ویژه برجام از نگاه نمایندگان ملت
 آقا محمدی با بیان اینکه اظهار‌نظر برخی افراد مبنی بر اینکه مجلس نباید در بررسی برجام ورود کند، جایگاه قانونی ندارد، اظهار داشت: مردم باید به صورت شفاف در جریان این توافق قرار گیرند و قطع به یقین مجلس به دنبال آن است که مصلحت مردم و کشور در این توافق لحاظ شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که گزارش کمیسیون ویژه را تایید می‌کنند یا خیر تصریح کرد: هر نماینده‌ای نظر خودش را دارد و باید مثل هر طرح و لایحه‌ای که ابتدا در کمیسیون‌ها بررسی می‌شود و کار کارشناسی روی آن صورت می‌گیرد این فرایند طی شود و سپس در صحن علنی نظرات مخالف و موافق گفته شود و کمیسیون ویژه هم فقط نظرش را می‌گوید و الزامی برای تایید دیگر نمایندگان ایجاد نمی‌کند.

وی خاطر نشان کرد: آنچه که مجلس تصویب کند مصوب و قانونی می‌شود نه بحثی که در کمیسیون ویژه بررسی برجام مطرح می‌شود در واقع بررسی در کمیسیون ملاک نیست بلکه ملاک تصویب برجام، مجلس است.

پرده آخر:

با توجه به اظهارات نمایندگان ملت، بررسی برجام وظیفه قانونی مجلس شورای اسلامی است و تاکید آنان بر این است که حفظ امنیت و مصالح مردم و کشور در بررسی برجام باید در اولویت باشد و امیال حزبی و جناحی جایی در این مقوله ندارد.

اعضا و به ویژه هیات رئیسه کمیسیون ویژه بررسی برجام باید ساز و کاری را در نظر بگیرند که کمترین اخلال در روند بررسی برنامه جامع اقدام مشترک صورت بگیرد.

در واقع باید خروجی مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی درباره برجام یکسان و در راستای منافع ملی و مصلحت کشور باشد و همچنین خطوط قرمز ترسیم شده از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی در بررسی این توافق مهم هسته‌ای باید لحاظ شود.



:: موضوعات مرتبط: سیاسی , ,
:: برچسب‌ها: برجان، بهارستان ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : وثوقی
تاریخ : پنج شنبه 26 شهريور 1394
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: